'Mijn boodschap? Gewoon Robin van Persie kopiëren, zo simpel is het'
Noorse oud-spits geeft hoog op over nieuw United-talent

'Mijn boodschap? Gewoon Robin van Persie kopiëren, zo simpel is het'

16-12-2014 16:24
4

James Wilson staat te boek als één van de grote, aanstormende talenten uit de opleiding van Manchester United. De jonge aanvaller mocht afgelopen weekend opnieuw aantreden in de hoofdmacht van de club.

De net negentien jaar geworden Wilson startte in de basis tegen Liverpool. Louis van Gaal, trainer van Manchester United, geeft hoog op over het talent. Wilson heeft volgens een andere kenner alles in zich om te slagen op het hoogste niveau. Oud-United-spits en -coach Ole Gunnar Solskjaer stelt dat Wilson vooral naar collega Robin van Persie moet kijken.

"Ik heb James Wilson nooit getraind in mijn tijd als manager van het tweede elftal van Manchester United", zegt de Noor op de officiële website van de Engelse club. "Maar ik was wel op de hoogte van hem. Ik werkte met de groep van 1993, met spelers als Ryan Tunnicliffe en Paul Pogba. James zat bij de jongens van 1995. Ik heb hem regelmatig aan het werk gezien bij onder 18 en onder 16."

"We wisten allemaal dat hij een kans zou krijgen op het hoogste niveau. Hij heeft zeker iets. James is snel, kan afronden en wanneer zijn lichaam steviger wordt, zal hij nog beter worden. Als jonge aanvaller kan hij geen betere mentor hebben dan Robin van Persie. Mijn boodschap is dat hij gewoon zijn spel moet kopiëren, zo simpel is het!"