'Don Leo' wil naar de achtergrond: 'Ik heb dit allemaal al honderd keer meegemaakt'
"Ik ben al 72 dus kijk niet naar de lange termijn. Dat is op mijn leeftijd niet te plannen"

'Don Leo' wil naar de achtergrond: 'Ik heb dit allemaal al honderd keer meegemaakt'

16-12-2014 16:48

Leo Beenhakker blijft bij Sparta Rotterdam. De 72-jarige voetbalman is bij de club actief als bestuurslid technische zaken. Nadat Gert Kruys eerder dit jaar ontslagen werd bij Sparta, liet Beenhakker doorschemeren na te denken over zijn eigen toekomst bij de club.

Daags na de aanstelling van Alex Pastoor als nieuwe hoofdtrainer op Het Kasteel, laat Beenhakker weten dat hij voorlopig zijn werkzaamheden bij Sparta voortzet. De oud-trainer van clubs als Real Madrid, Ajax en Feyenoord blijft nog anderhalf jaar actief op Spangen. "Ik heb er de laatste weken over nagedacht en het blijft best wel dubbel. Ik heb mij in ieder geval in theorie aan Pastoor verbonden om de komende anderhalf jaar beschikbaar te zijn", zegt Don Leo in gesprek met RTV Rijnmond.

"Ik wil wel meer naar de achtergrond, want ik heb dit allemaal al honderd keer meegemaakt. Ik ben al 72 dus kijk niet naar de lange termijn. Dat is op mijn leeftijd niet te plannen. Maar als onze lieve heer het wil en ik nog hele zinnen kan uitspreken, dan blijf ik sowieso nog anderhalf jaar bij Sparta. Maar dan wel in dienst van de technische staf'', vervolgt Beenhakker tegenover de regio-omroep.

In Pastoor heeft Sparta een trainer met een breed draagvlak binnen de club aangesteld, klinkt het verder. "Je kijkt wie er beschikbaar is en kijkt naar je profiel. Dan komt daar als eerste de naam van Pastoor uit. Hij heeft bewezen wat hij kan zowel bij Excelsior als zijn eerste periode bij NEC. Hij heeft een goed oog voor jongen spelers en kan spelers beter maken", aldus Beenhakker dinsdag.