Nederlander in dienst van Deense kampioen scheurt kruisband en is half jaar 'out'
AZ maakt melding van zware blessure bij verhuurde linkspoot

Nederlander in dienst van Deense kampioen scheurt kruisband en is half jaar 'out'

16-12-2014 17:12

Voor Donny Gorter zit het voetbalseizoen er al op. De 26-jarige linksback, die door AZ is verhuurd aan de Deense kampioen Aalborg BK, heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.

Gorter wordt binnenkort geopereerd en heeft naar verwachting zo'n half jaar nodig om te herstellen. Dat maakte AZ dinsdag op de website bekend. Gorter liep die zware knieblessure donderdag op in de Europese wedstrijd tegen Rio Ave. Al na tien minuten moest de Nederlandse verdediger naar de kant. Hoewel de Deense ploeg in Portugal met 2-0 onderuit ging, bereikte Aalborg toch de knock-outfase van de Europa League. Daarin is Club Brugge de eerste tegenstander.

AZ besloot Gorter eerder dit jaar op huurbasis naar Denemarken te laten vertrekken. Voor de oud-speler van NAC Breda was in Alkmaar geen belangrijke rol binnen het eerste elftal weggelegd. In dienst van de regerend kampioen van het land kwam Gorter dit seizoen zestien keer in actie. AZ nam Gorter in het seizoen 2012/2013 over van de club uit Noord-Brabant, in Alkmaar wist hij nimmer een basisplaats te veroveren. Aalborg staat na zeventien wedstrijden op een zesde plek in de Superligaen.