Bijzonder incident in Kralingen: Kwalijk wanneer het niet eens in de buurt komt
Bredase ploeg hard onderuit na bizar oordeel arbitrage

Bijzonder incident in Kralingen: "Kwalijk wanneer het niet eens in de buurt komt"

18-12-2014 20:20

NAC Breda heeft de bekerwedstrijd tegen Excelsior donderdagavond met 6-0 verloren. De Brabanders maakten in Kralingen een dramatische indruk, maar niet alleen het eigen optreden is voer voor discussie. Vooral de tweede tegentreffer leidde tot woede.

"Na dat eerste doelpunt, een goed afstandsschot waar we niet goed verdedigen, zakken we weg en zijn we het helemaal kwijt. We krijgen dan veel corners en vrije trappen tegen", zei assistent-trainer Rob Penders in de rust tegenover FOX Sports. Bij één van die standaardsituaties raakte Sepp De Roover de bal niet lekker en moest doelman Jelle ten Rouwelaar in actie komen. Dat deed hij tijdig middels een redding, maar volgens de arbitrage zou de bal de doellijn hebben gepasseerd.

De tv-beelden toonden aan dat scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistent ongelijk hadden. "Ik hoorde dat het geen goal was en Jelle was daar redelijk boos over. Terecht blijkt achteraf, en dat is extra zuur", aldus Penders. "Het schijnt niet eens een twijfelgeval te zijn en wat dat betreft is het wel erg kwalijk. Je moet die vlag gewoon omlaag houden wanneer je het niet zeker weet. Dat is wel het rare van het verhaal. Bij een twijfelgeval kan het nog eens, maar het is kwalijk wanneer het niet eens in de buurt komt."