Oud-Ajacied baalt 'heel erg' van situatie: Eigenlijk is het mijn langste blessure
Speler Newcastle heeft nog weinig kunnen laten zien

Oud-Ajacied baalt 'heel erg' van situatie: "Eigenlijk is het mijn langste blessure"

22-12-2014 23:30

Siem de Jong heeft zich nog nauwelijks kunnen bewijzen tegenover de aanhang van Newcastle United. Kort na zijn entree raakte de oud-Ajacied geblesseerd aan het dijbeen en pas in januari hoopt hij weer speeltijd mee te pikken.

"Ik hoop over drie weken weer met de groep te kunnen trainen, maar het zal ergens eind januari worden voordat ik weer fit ben. Ik baal er heel erg van. Eigenlijk is het mijn langste blessure en die komt juist op dit moment", vertelt De Jong aan NOS Langs de Lijn. Ondertussen blijft de middenvelder aandachtig naar de Eredivisie kijken, zowel vanwege Ajax als broer Luuk van PSV.

Volgens De Jong is Ajax 'redelijk goed' bezig'. "Het is niet vaak zo dat ze er zo voor hebben gestaan als dit seizoen en de achterstand is dit jaar een stuk kleiner dan voorgaande jaren. En ik denk dat we in het verleden wel vaker bewezen hebben dat het mogelijk is", zegt hij. "Ik snap de kritiek als je kijkt naar de amusementswaarde. Maar tegenstanders maken het ook niet makkelijk door heel erg in te zakken tegen Ajax."

"Soms moet het iets opportunistischer en moet de bal gewoon naar voren als het echt vast zit. Dat is iets waar ze ieder jaar op hameren", voegt hij toe. Over zijn broer en diens prestaties bij PSV: "Met de kop is hij heel gevaarlijk en bij PSV hebben ze goede spelers op de flanken lopen. Ik denk dat hij heel veel goals kan maken."