Van kanker herstelde Gutierrez voetbalt weer: 'Trots om terug te zijn'
Pardew is blij met de terugkeer van zijn middenvelder

Van kanker herstelde Gutierrez voetbalt weer: 'Trots om terug te zijn'

23-12-2014 16:43
1

Jonas Gutierrez voetbalt weer. De middenvelder van Newcastle United heeft de strijd tegen teelbalkanker overwonnen en maakte maandagavond zijn eerste minuten.

Gutierrez sluit daarmee een zeer vervelend jaar met een positieve noot af. Hij kwam als aanvoerder 87 minuten in actie tijdens de wedstrijd van Newcastle United Onder-21 tegen West Ham United Onder-21 (4-1 winst), weet de BBC. "Ik ben er trots op om terug te zijn", aldus Gutierrez op zijn Twitter-account.

Wedden

Meer odds

De 31-jarige middenvelder speelde zijn eerste wedstrijd sinds april van dit jaar, na verschillende operaties en chemotherapie. "Ik denk niet dat hij in de kerstperiode zal spelen", zegt Newcastle-manager Alan Pardew tegen de BBC. "Maar Jonas zal er sowieso eind januari of begin februari bij zijn, als hij zo doorgaat." De Argentijn werd vorig jaar nog aan Norwich City verhuurd en speelde daar zijn laatste officiële minuten.

"Het is een lange, lange weg geweest met zijn diagnose. We zijn heel gelukkig met zijn herstel", aldus Pardew. "Hij is fit en moet nog even het ritme met de bal hervinden. Ik denk niet dat het heel lang gaat duren, misschien ook wel sneller dan ik vermoed."