Van Gaal gooit jarenlange traditie overboord en hoopt op reactie op tweede Kerstdag
"Ik geloof in het totale-mens-principe, dus de omgeving van de spelers is ook belangrijk"

Van Gaal gooit jarenlange traditie overboord en hoopt op reactie op tweede Kerstdag

24-12-2014 11:47

Jarenlang trainden de spelers van Manchester United op eerste Kerstdag, om 's avonds bij elkaar te komen in het hotel. Louis van Gaal doet het anders en breekt met die traditie. "Ik hoop dat ze dan alles zullen geven om de tegenstander te verslaan.''

Onder Sir Alex Ferguson en diens opvolger David Moyes had de selectie van United geen vrijaf tijdens de feestdagen. Met het toch al overvolle programma moest er ook nog getraind worden, maar niet met Van Gaal aan het roer. Met de duels met Newcastle United (tweede Kerstdag) en Tottenham Hotspur (zondag) voor de boeg mogen de spelers op eerste Kerstdag thuis zijn.

Wedden

Meer odds

"Ik heb dat veranderd", citeert het Algemeen Dagblad Van Gaal uit The Daily Mirror. "Ze krijgen van mij meer vrije tijd om Kerst met hun familie door te brengen. Op tweede Kerstdag komen we weer samen op ons trainingscomplex en doen we de voorbespreking. Ik geloof in het totale-mens-principe, dus de omgeving van de spelers is ook belangrijk. Ik denk dat ze blijer zijn bij hun vrouwen en kinderen. Ik hoop dat ze dan alles zullen geven om de tegenstander te verslaan."

Van Gaal was het eerder in december al niet eens met de Engelse voetbalkalender en baalde ervan dat hij moest werken tijdens de feestdagen. "We hebben allemaal families. Ik heb een vrouw en kinderen. En ik heb kleinkinderen, maar die kan ik deze Kerst niet zien. Dat is jammer. Maar ik wilde in de Premier League werken, dus zal ik me moeten aanpassen", zei hij toen.