In het kort: Sneijder haakt tóch af, 'ongenaakbare' Touré gaat voor vier op een rij

In het kort: Sneijder haakt tóch af, 'ongenaakbare' Touré gaat voor vier op een rij

25-12-2014 16:55

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Sneijder haakt af
Wesley Sneijder komt vrijdag niet in actie namens Galatasaray. De middenvelder heeft last van een lichte blessure, een intensieve behandeling van de kwaal leverde niet het gewenste resultaat op. De Oranje-international mist daardoor het duel met Gençlerbirligi, hij ontbreekt in de wedstrijdselectie van zijn club. Galatasaray neemt na veertien wedstrijden de tweede plek in in Turkije. De tegenstander van vrijdag bivakkeert op plek acht.

Touré topfavoriet
Yaya Touré (Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) en Vincent Enyeama (Lille) zijn de laatste drie overgebleven kandidaten voor de titel Afrikaans voetballer van het jaar. Touré won de prijs in januari van dit jaar voor de derde keer op rij, hij kan historie schrijven door de titel voor de vierde keer op rij te winnen. Asamoah Gyan en Ahmed Musa zijn de laatste twee afvallers op de lijst met genomineerden.

Gouweleeuw etaleert in onderscheppingen
Jeffrey Gouweleeuw heeft in de eerste seizoenshelft de meeste ballen afgepakt. Dat blijkt uit statistieken van Opta. De verdediger van AZ heeft 65 intercepties achter zijn naam staan. Chris Kum en Eric Botteghin volgen met 53 onderscheppingen op ruime afstand, net als Celso Ortiz en Joeri de Kamps (beiden 52).

Hasselbaink heeft Achilles '29-verdediger op proef bij Burton Albion
Stefan Maletic traint deze week mee bij Burton Albion van trainer Jimmy Floyd Hasselbaink, actief op het vierde niveau van Engeland. "Ik ben vorig jaar bij FC Antwerp op proef geweest toen Jimmy daar trainer was. Hij wilde mij hebben, maar werd kort daarna ontslagen. We zijn wel in contact gebleven", zegt de verdediger van Achilles '29 in gesprek met De Gelderlander. "Het is nog lang niet zeker dat ik vertrek. De voorwaarden moeten echt aantrekkelijk zijn, wil ik alles weer opgeven."

Varela en Fortes met Kaapverdië naar Afrika Cup
Toni Varela (Excelsior) en Jeffrey Fortes (FC Dordrecht) zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Kaapverdië voor de Afrika Cup. Bondscoach Rui Aguas heeft de twee spelers uit de Eredivisie opgenomen in de 23-koppige selectie. FC Dordrecht-speler Josimar Lima werd voor de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Zambia nog wel geselecteerd, maar zit niet bij de uiteindelijke selectie voor het toernooi.