''De nieuwe Xavi' verruilt FC Barcelona voor avontuur in middenmoot Premier League'
'Sergi Roberto hoopt op speeltijd in Engeland'

''De nieuwe Xavi' verruilt FC Barcelona voor avontuur in middenmoot Premier League'

26-12-2014 08:55
6

Sergi Roberto brengt de komende dagen in Engeland door in de hoop een transfer af te dwingen. De middenvelder van FC Barcelona is in gesprek met Stoke City, dat Roberto zo snel mogelijk wenst te binden.

De Spanjaard werd in zijn eigen land beschouwt als de nieuwe Xavi, maar wist die stempel vooralsnog niet waar te maken. Bovendien hebben enkele transfers bij de Catalanen ervoor gezorgd dat hij gedaald is in de pikorde, zo meldt The Mirror. Ivan Rakitic en Sergi Samper krijgen vooralsnog de voorkeur boven Roberto. Omdat de 22-jarige niet kan rekenen op speelminuten in het eerste elftal wil hij zijn geluk elders gaan beproeven.

Roberto zou de derde speler in de huidige selectie van Stoke worden die een verleden heeft bij Barcelona. Zo maakt Bojan Krkic momenteel furore in het tricot van de Engelse formatie. De dribbelaar, die op huurbasis actief was voor Ajax, wordt beschouwt als een belangrijke schakel bij Stoke City. Centrale verdediger Marc Muniesa stapte in 2013 over van Barcelona B naar Stoke.