'Oud veld op Anfield Road' zorgt voor vertraging in snel Liverpool-spel
"In de zomer krijgen we een nieuw veld om ons spel te versnellen"

'Oud veld op Anfield Road' zorgt voor vertraging in snel Liverpool-spel

26-12-2014 11:25
2

Liverpool staat momenteel tiende in de Premier League. De ploeg van trainer Brendan Rodgers draait stroef. Daar is volgens de oefenmeester een reden voor. In eigen huis moet Liverpool het doen met een slecht veld dat zorgt voor minder snel spel.

Rodgers is erg ontevreden over het veld van Anfield Road. "We krijgen in de zomer een nieuw veld, dat zal helpen om de snelheid van ons spel te verhogen", zegt de Liverpool-trainer in gesprek met The Telegraph. "Het is een oud veld, dat is al een aantal jaar niet aangepast. Het kan een nadeel zijn voor ons. Het is moeilijk om 'one touch-voetbal' te spelen."

"Het heeft niets te maken met het personeel dat verantwoordelijk is voor het veld, die zijn uitstekend", vervolgt Rodgers zijn verhaal. "Het is gewoon omdat het veld oud is. Maar we gaan ons best doen op dit veld tot het einde van het seizoen."

Op Boxing Day hoeft Rodgers zich niet te ergeren aan het veld in eigen huis, Rodgers speelt met Liverpool op bezoek bij Burnley. De tegenstander van vrijdag staat momenteel achttiende met vijftien punten, Liverpool heeft na zeventien competitiewedstrijden zeven punten meer.