Iedereen wil naar Real, maar als ik hem was zou ik naar Ajax gaan

"Iedereen wil naar Real, maar als ik hem was zou ik naar Ajax gaan"

Gepubliceerd: vrijdag 26 december 2014 om 12:20vr 26-12-2014 om 12:20

De Noorse voetballer Kamer Qaka weet wel wat hij zou doen als hij in de schoenen van Martin Ödegaard zou staan: voor Ajax kiezen. De negentienjarige Qaka kreeg zelf ooit die kans.

Tot zijn eigen spijt bleef hij op zijn veertiende echter in zijn vaderland Noorwegen. Dat leek hem een betere plek om volwassen te worden als voetballer. Nu, vijf jaar later, is hij clubloos en baalt hij ontzettend van de afgeslagen aanbieding van Ajax. Voor Ödegaard denkt Qaka dat Ajax de beste plek is. Hij wil niet dat hij 'dezelfde fout' maakt.

Als Qaka het over Ajax heeft, wordt hij enthousiast. "Martin Ödegaard is het grootste talent van Noorwegen, dat staat vast", begint Qaka tegenover het Noorse VG. "Hij speelt alsof hij tien jaar ouder is. Mijn advies aan hem is om hard te trainen, te luisteren naar zijn ouders en de juiste weg te bewandelen. Kijk, iedereen wil naar Real Madrid, maar als ik hem was, zou ik naar Ajax gaan. Hij kan zich daar perfect ontwikkelen."

Ajax is één van de vele clubs die achter Ödegaard aanzit. De Amsterdammers hebben concurrentie van onder meer Liverpool, Bayern München en FC Barcelona.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws