Arsenal in één seconde voor 'gigantisch probleem': Heel dom, dit is terecht
"De kaart veranderde alles"

Arsenal in één seconde voor 'gigantisch probleem': "Heel dom, dit is terecht"

26-12-2014 21:05

Het had weinig gescheeld of Arsenal had zichzelf wéér niet beloond met drie punten in de Premier League. Olivier Giroud bracht zijn ploeg met een domme rode kaart in de problemen.

De Franse spits deelde bij een 1-0 voorsprong een kopstoot uit aan Queens Park Rangers-verdediger Nedum Onuoha en mocht direct douchen. Wenger heeft weinig begrip voor de onnodige actie. "Het was een verdiende rode kaart”, oordeelt de manager tegenover BT Sport. "Olivier kon zichzelf niet controleren. Dit is terecht."

"De kaart veranderde alles. We hadden de volledige controle, kwamen geen moment in de problemen. Maar opeens stonden we met tien man. Van redelijk comfortabel naar een gigantisch probleem in één seconde", ging Wenger nog even verder.

Arsenal hield uiteindelijk de schade beperkt en won met 2-1 van QPR. Giroud kan hoe dan ook spoedig een standje verwachten van Wenger. "Olivier is een kerel die, als hij een fout maakt, zich niet verstopt. Hij weet dat hij een heel grote fout heeft gemaakt vandaag. Ik moet hier ook mee omgaan."