Howard: 'De president van Amerika schreeuwt niet, Moyes en Ferguson wel'
Doelman 'bang' voor schreeuwende managers

Howard: 'De president van Amerika schreeuwt niet, Moyes en Ferguson wel'

28-12-2014 09:37

Tim Howard mocht in het verleden de hand schudden van de Amerikaanse president Barack Obama. De ontmoeting maakte indruk op de doelman, maar angstig was hij naar zijn zeggen niet in de aanloop naar dit treffen. Dit omdat het niet te vergelijken was met angstige momenten die hij beleefde in de kleedkamer met Sir Alex Ferguson en David Moyes.

"De kleedkamer binnenstappen was enger, de president zal niet tegen je schreeuwen. Als David Moyes of Alex Ferguson tegen je schreeuwen is dat zo’n beetje het ergste wat er kan gebeuren", aldus Howard tegenover The Sunday Times.

Howard heeft nog niet echt nagedacht over de periode na zijn actieve loopbaan. De functie van trainer is aan hem niet besteed. "Ik heb er geen behoefte aan om trainer te worden als ik heel eerlijk ben. Dit omdat je veel uren moet maken en moet werken met idioten."

Howard (35) is dit seizoen wederom eerste doelman bij Everton. In 2006 maakte hij de overstap van Manchester United naar zijn huidige werkgever. Met het Amerikaanse elftal wist hij in 2007 beslag te leggen op de CONCACAF Gold Cup.