Feyenoord spiegelt zich aan PSV: Zij houden Depay om kampioen te worden
"Bij deze club heb ik heel erg ervaren dat je van dag tot dag moet leven"

Feyenoord spiegelt zich aan PSV: "Zij houden Depay om kampioen te worden"

28-12-2014 21:43
1

Feyenoord veroverde in de afgelopen veertig jaar slechts vier keer de landstitel. Volgens Fred Rutten mag dat niet structureel worden, want de Rotterdammers hebben veel opties.

Feyenoord moet mogelijk een andere mindset ontwikkelen om weer een kampioen te worden, stelt Rutten. Het aan- een verkoopbeleid is daar onderdeel van. "De club is nu gezond en er komt een fase aan waarin moet je proberen te tackelen wat er in het verleden is gebeurd. Dan zou het een optie kunnen zijn om de komende twee of drie jaar geen spelers meer te verkopen", zegt de trainer tegen RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"Feyenoord behoort tot de grootste clubs van Nederland. Wij zijn niet zo klein, wij zijn heel groot! PSV houdt uiteindelijk ook Memphis Depay om kampioen te worden."

De 52-jarige Rutten houdt daarnaast rekening met het Legioen. "Ik ga niet met een busje naar de training, want onderweg naar het trainingsveld komt altijd een aantal supporters bij me. Zo ook voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax. 'Wat er ook gebeurt trainer: nooit meer zo'n saaie Klassieker als vorig jaar!' Dat neem je ook in je op."

Door de redelijk tot goede prestaties hopen de Feyenoord-supporters dat Rutten ook na dit seizoen trainer is in De Kuip. Hij sluit uit principe altijd eenjarige contracten af en gaat spoedig in gesprek. "Daar hou ik me niet mee bezig. Ik ben bezig met nu en de dag van morgen. Bij deze club heb ik heel erg ervaren dat je van dag tot dag moet leven."