'Afellay trekt aandacht van gevallen grootmacht; vertrek bij Barça lonkt'
Mancini ziet in Nederlander perfecte versterking

'Afellay trekt aandacht van gevallen grootmacht; vertrek bij Barça lonkt'

29-12-2014 14:49

De kans bestaat dat Ibrahim Afellay zijn loopbaan voortzet in de Serie A. Internazionale heeft volgens berichten in de Italiaanse media interesse in de technicus van Olympiakos.

Roberto Mancini, de nieuwe trainer van Inter, heeft nauwelijks opties in de aanval en ziet in Afellay een perfecte versterking. De nummer elf van de Serie A gaat in januari een poging wagen in Griekenland. Het contract van Afellay bij FC Barcelona, dat hem verhuurt aan Olympiakos, loopt over zes maanden af.

De vraagprijs van Barça ligt naar verluidt rond de drie miljoen euro. Is dat Inter te gortig, dan waagt de club in de zomer alsnog een poging. Zoals de zaken er nu voorstaan is Afellay dan transfervrij. Naast de Oranje-international staan ook Lukas Podolski (Arsenal) en Mohamed Salah (Chelsea) op het verlanglijstje.

Afellay speelt sinds de zomer op huurbasis in Griekenland, waar hij sinds kort niet altijd zeker is van een basisplaats. Trainer Michel uitte onlangs harde kritiek op de 'rebel'. "Wat ons betreft is er helemaal niets aan de hand, alles is opgeblazen", bluste zaakwaarnemer Mino Raiola vervolgens het brandje.