Barça-avontuur eindigt in mineur: Het is slechts een club die op mijn cv staat
Martino heeft slecht gevoel overgehouden aan periode in Spanje

Barça-avontuur eindigt in mineur: "Het is slechts een club die op mijn cv staat"

29-12-2014 22:05
1

Gerardo Martino kijkt niet graag terug op zijn avontuur bij FC Barcelona. De Argentijnse coach bleef grotendeels met lege handen staan en claimt niets bijzonders te hebben achtergelaten in Catalonië.

Martino werd in de zomer van 2013 gepresenteerd als opvolger van wijlen Tito Vilanova. Volgens criticasters wilde Barça landgenoot Lionel Messi een dienst bewijzen, maar de hoofdpersoon zegt dat het niets heeft opgeleverd. "Niets, helemaal niets. Niet aan hem en ook niet aan Barcelona", laat de bondscoach van Argentinië weten. "Ik heb niets gedaan wat zal worden herinnerd. Barcelona is slechts een club die op mijn cv staat."

In gesprek met Clarin vervolgt Martino kritisch: "Ik kwam terecht bij een ploeg die gewend was alles te winnen. Alleen de Supercopa winnen; dat is gelijk aan niets. Ik heb bij Barcelona wél geleerd hoe het is om omgeven te zijn met louter supersterren; de beste voetballers ter wereld. Ik heb enkele catastrofale fouten gemaakt."

Volgens de Zuid-Amerikaan is het openhartige verhaal logisch. "Ik vertel eerlijk hoe ik me voel. Als ik moet zeggen dat het geweldig was, dan lieg ik. Want het was niet goed."