Spaanse club beëindigt rampjaar van Havenaar en verscheurt contract spits
Japans international kan transfervrij op zoek naar nieuwe werkgever

Spaanse club beëindigt rampjaar van Havenaar en verscheurt contract spits

30-12-2014 12:16
6

Mike Havenaar is een vrij man. De Japanse aanvaller vertrekt per direct bij het Spaanse Cordoba CF. De club maakt dinsdag bekend dat het doorlopende contract van de spits met wederzijdse instemming is verscheurd.

De 27-jarige oud-spits van Vitesse stapte afgelopen zomer transfervrij over naar de Spaanse promovendus, maar kwam al snel tot de conclusie dat hij geen bijster goede keuze maakte. Havenaar, die door problemen met zijn werkvergunning regelmatig op de tribune plaats moest nemen, wist zijn draai niet te vinden in Zuid-Spanje. Cordoba, dat op een negentiende plek in de Primera División staat, besloot dinsdag een voortijdig einde te maken aan de samenwerking.

Havenaar, wiens contract in Spanje nog doorliep tot de zomer van 2016, mag per direct op zoek naar een nieuwe werkgever. De spits, in het shirt van Vitesse nog goed voor 27 treffers in 93 wedstrijden, liep door zijn reserverol in Zuid-Spanje een plek in de Japanse selectie voor de Azië Cup mis. Havenaar - goed voor vijf optredens namens Cordoba - kan transfervrij overstappen naar een nieuwe club.