'Nederlandse coach kreeg geld om géén trainer van Hannover 96 te worden'
Duitse club zag op laatste moment af van aanstelling Nederlandse coach

'Nederlandse coach kreeg geld om géén trainer van Hannover 96 te worden'

30-12-2014 13:10

Een opmerkelijk verhaal in Kicker. Het Duitse voetbalblad schrijft dat coach Ricardo Moniz afgelopen jaar geld heeft ontvangen van Hannover 96 om géén trainer te worden bij de Bundesliga-club.

De huidige coach van 1860 München was afgelopen seizoen één van de kandidaten om aan de slag te gaan bij Hannover, nadat de club besloot Mirko Slomka uit zijn functie te zetten. Dirk Dufner, algemeen directeur in Hannover, schoof Moniz naar voren als zijn opvolger en bereikte al snel een akkoord met de oud-trainer van onder meer Hamburger SV en Red Bull Salzburg. Alles leek in kannen en kruiken, totdat voorzitter Martin Kind zich met de aanstelling van de Nederlandse coach bemoeide.

Kind had weinig vertrouwen in Moniz en miste tijdens de gesprekken 'het goede gevoel' bij de Nederlander. In zijn ogen paste Moniz niet bij Hannover 96. Hij besloot de stekker uit de deal te trekken. In plaats van Moniz werd Tayfun Korkut aangesteld door de Bundesliga-club. Toch bleef Moniz niet met lege handen achter. Hij kreeg van de Duitse club 'zwijggeld' om geen ruchtbaarheid te geven de manier waarop de aanstelling van Korkut plaatsvond. Moniz ging in maart 2014 aan de slag bij Legia Gdansk. Enkele maanden later tekende hij een contract in München.