In het kort: Bellamy duikt weer op bij oude liefde, PEC geeft banneling een kans

In het kort: Bellamy duikt weer op bij oude liefde, PEC geeft banneling een kans

30-12-2014 21:33

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Bellamy als jeugdcoach aan de slag
Craig Bellamy is vanaf heden als jeugdcoach werkzaam bij Cardiff City. De oud-aanvaller van onder meer Liverpool, Manchester City en West Ham United gaat zich buigen over spelers onder de twaalf jaar bij de Welshe club. De 35-jarige Bellamy nam aan het einde van vorig seizoen afscheid als profvoetballer.

Snellere rentree voor Van Aanholt
Patrick van Aanholt maakt vermoedelijk sneller dan gedacht zijn rentree bij Sunderland. De verdediger viel begin november uit met een schouderblessure en zou drie maanden moeten toekijken. Volgende week keert hij echter al weer terug op het trainingsveld. Mogelijk maakt hij dus eerder dan gepland zijn rentree.

Bjelica krijgt kans van PEC Zwolle
PEC Zwolle neemt Aleksandar Bjelica mee op trainingskamp. De verdediger speelde eerder op huurbasis voor Sparta Rotterdam, dat hem huurde van FC Utrecht. In Rotterdam werd hij weggestuurd, omdat hij weigerde op de bank plaats te nemen. In de Domstad werd zijn contract even later ontbonden. Een stage bij AZ leverde vervolgens niets op. Wellicht dat Bjelica bekerwinnaar PEC Zwolle wel kan overtuigen. De club geeft hem in ieder geval een kans op het trainingskamp in Zuid-Afrika, meldt RTV Rijnmond.

Gattuso stopt in Griekenland
Gennaro Gattuso trekt de deur bij OFI Kreta achter zich dicht. De voormalig Italiaans internationaal was bij die club actief als trainer. In oktober kondigde Gattuso zijn einde bij de club al aan, maar op aandringen van de fans bleef hij destijds in Griekenland. Nu heeft hij alsnog besloten de club de rug toe te keren.

Real troeft Ajax af
Real Madrid is in Dubai tijdens de Globe Soccer Conference uitgeroepen tot de beste ploeg van het jaar 2014. De winnaar van de Champions League troefde in de strijd om de door de European Club Association (ECA) ondersteunde awarduitreiking vier tegenstrevers af. Naast Bayern München, FC Basel en Juventus was ook Ajax één van de genomineerden voor de prijs.

Ook Björn Kuipers liep een onderscheiding mis. De Nederlandse arbiter moest het afleggen tegen zijn Italiaanse collega Nicola Rizzoli. Hij werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter van 2014.

Valencia: 25 miljoen voor Pérez
De Argentijnse voetballer Enzo Pérez stapt van Benfica over naar Valencia. De Spanjaarden betalen 25 miljoen euro voor de 28-jarige middenvelder, die dinsdag medisch gekeurd wordt. Valencia hoopt de transfer vrijdag af te ronden. Pérez kwam in de zomer van 2011 voor 5,5 miljoen euro over van Estudiantes de La Plata in Argentinië. In Lissabon kwam hij tot 64 wedstrijden en acht goals voor Benfica. Pérez is vijftienvoudig international en speelde onder andere in de halve finale en finale van het afgelopen WK. Argentinië verloor de eindstrijd met 1-0 van Duitsland.

Everton weken zonder Howard
Everton kan vijf tot zes weken geen beroep doen op keeper Tim Howard. De Amerikaan heeft een kuitblessure, meldde de club uit de Premier League dinsdag. De 35-jarige doelman viel op Tweede Kerstdag uit in de wedstrijd tegen Stoke City. De Spaanse doelman Joel Robles is zijn vervanger in het doel van de club uit Liverpool.