Later bleek dat ik zeventien keer gebeld was door een afgeschermd nummer
"Het bleek mijn eigen telefoon te zijn en toen heb ik iets gemompeld in de microfoon"

"Later bleek dat ik zeventien keer gebeld was door een afgeschermd nummer"

31-12-2014 10:10
1

Frank Snoeks was afgelopen zomer tijdens het WK in Brazilië even 'trending topic'. De NOS-commentator had het tijdens het duel tussen Nederland en Costa Rica aan de stok met zijn mobiele telefoon en een 'stalker'.

De verslaggever werd binnen korte tijd tot vervelens toe gebeld, terwijl hij live verslag deed van de wedstrijd in de knock-outfase van het WK. Wat Snoeks ook deed, hij slaagde er niet in de volhardende beller het zwijgen op te leggen. "Kijk, ik moet bereikbaar zijn", haalt Snoeks terug in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Als de verbinding met Hilversum wegvalt, moet ik opnieuw inbellen, Dan ben ik Lampje, moet ik de techneut uithangen. Om die reden staat dat ding aan. Ik hoorde wel een telefoon gaan, maar het klonk veel verder weg. Ik weet dat ik nog beschuldigend naar Bert Maalderink keek, onze verslaggever, die naast me zat. Maar hij was het niet."

"Het bleek mijn eigen telefoon te zijn en toen heb ik iets gemompeld in de microfoon. Ik weet niet meer precies wat", zegt Snoeks in AD Sportwereld. De journalist weet de bewoordingen van Snoeks nog wel en helpt hem herinneren dat hij live op tv 'Wat is dit toch, verdomme' uitsprak. "Nou, dat is nog keurig", reageert Snoeks.

"Ik heb mijn telefoon uitgezet, later bleek dat ik zeventien keer gebeld was door een afgeschermd nummer. Een lolbroek of zo. En de hele wereld denkt te weten hoe ik dit kan voorkomen. 'Zet je telefoon op stil'. Ja, maar dan hoor ik hem niet gaan. 'Zet 'm op trillen en doe 'm in je broekzak'. Sorry hoor, maar bij een wedstrijd van Oranje in een stadion met zestigduizend mensen voel ik dat echt niet", aldus Snoeks in het AD.

Het moment van de 'stalker' van Frank Snoeks: