WBA begint nieuwe jaar met aanstellen van 'beste trainer' uit Premier League
Pulis opvolger van maandag ontslagen trainer Irvine

WBA begint nieuwe jaar met aanstellen van 'beste trainer' uit Premier League

01-01-2015 11:22

Tony Pulis moet West Bromwich Albion in de tweede seizoenshelft behoeden voor degradatie. De 56-jarige oefenmeester is aangesteld als opvolger van de maandag ontslagen Alan Irvine. Pulis heeft een contract getekend tot de zomer van 2017.

West Bromwich Albion maakt donderdag via de officiële kanalen bekend dat Pulis de opvolger is van Irvine, die maandag ontslagen werd. Irvine werd verantwoordelijke gehouden voor de slechte prestaties. WBA pakte slechts vier punten uit de laatste negen competitiewedstrijden, mede daardoor staat de ploeg momenteel zestiende in de Premier League. Hull City, Crystal Palace en Burnley staan allen op één punt achterstand, hekkensluiter Leicester City heeft er vier minder.

In de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester kwam WBA al snel uit bij Pulis, die samen met Tim Sherwood topkandidaat was bij The Baggies. Op 1 januari 2015 maakte de Engelse club bekend dat Pulis een contract heeft getekend tot de zomer van 2017. De belangrijkste taak van Pulis is de club behoeden voor degradatie. In de 22 jaar dat hij als trainer actief is, degradeerde de uit Wales afkomstige Pulis nog nooit.

Afgelopen seizoen was Pulis werkzaam bij Crystal Palace. Met die club wist hij degradatie ook te voorkomen, het leverde hem uiteindelijk zelfs de titel 'Trainer van het jaar' op. Toch vertrok hij afgelopen zomer, vanwege onenigheid met het bestuur over het transferbeleid. Pulis zit zaterdag voor het eerst op de bank bij WBA, in de FA Cup speelt het dan tegen Gateshead. Donderdag speelt WBA in competitieverband eerst nog een uitwedstrijd tegen West Ham United.