Heerenveen plukt vruchten van Scandinavisch scoutingswerk en presenteert Deen

Heerenveen plukt vruchten van Scandinavisch scoutingswerk en presenteert Deen

02-01-2015 12:49

SC Heerenveen weet zich sinds vrijdag verzekerd van Younes Namli, die het middenveld van de Friezen komt versterken. De twintigjarige Deen wordt vrijdagmiddag samen met Simon Thern gepresenteerd.

De komst van Namli was door Heerenveen nog niet officieel aangekondigd, maar hing al wel in de lucht. De Friezen maakten vrijdagochtend al bekend dat zij een spelerspresentatie zouden houden. Naast Simon Thern zou dat dus om Namli gaan, omdat de transfer van Valon Ahmedi niet doorgaat.

Aan het begin van de middag maakte Heerenveen vervolgens bekend dat Namli inderdaad naar het Abe Lenstra Stadion komt. De linksbenige middenvelder uit Denemarken tekent voor tweeënhalf jaar. Namli kan bovendien op beide vleugels uit de voeten, waardoor hij multi-inzetbaar is.

Het talent komt over van AB, dat op het tweede Deense niveau acteert. Voor AB speelde Namli 47 wedstrijden, waarvan 33 vanaf de aftrap. Daarin scoorde hij zes keer. Na Thern, die in december al werd vastgelegd, is Namli de tweede winterse versterking voor Heerenveen.

(Foto: sc-heerenveen.nl)