'Roda JC wil met geld van suikeroom PSV aftroeven in strijd om Belgisch talent'
"Ik zet nu alles op papier, en ik hoop op een goed vervolggesprek met Roda"

'Roda JC wil met geld van suikeroom PSV aftroeven in strijd om Belgisch talent'

02-01-2015 17:48
3

Nol Hendriks wil Roda JC Kerkrade opnieuw uit de brand helpen. De 'textielkoning', die tussen 1981 en 2006 aan de club verbonden was, staat paraat om de Limburgers te helpen met het aantrekken van nieuwe spelers.

Roda JC staat onder curatele van de KNVB, daardoor kan de club zelf geen spelers aantrekken. Met behulp van externe financiers, in dit geval Hendriks, kan dat wel. Hendriks is bereid de helpende hand te bieden, maar de eerste gesprekken tussen de club en de zakenman leverden nog geen akkoord op. "Ik zet nu alles op papier, en ik hoop op een goed vervolggesprek met Roda", zegt Hendriks in gesprek met L1.

De club heeft zijn oog laten vallen op twee versterkingen, meldt de regio-omroep. Eventuele aanwinsten moeten een klaar zijn voor een basisplek. Volgens Hendriks heeft de Roda-leiding twee namen bij hem neergelegd. Eén van de spelers die in beeld is in Limburg is François Marquet. De negentienjarige speler van Standard Luik is ook in beeld bij PSV. Marquet speelt bij de Walen in het tweede elftal.

"De tweede speler is een 23-jarige spits, waarover iedereen heel enthousiast was. Maar in vier jaar tijd heeft hij slechts drie goals gemaakt op het hoogste niveau. Hij speelt nu in het tweede elftal van een Eredivisie-club, daar heb ik nog geen beslissing over genomen", aldus Hendriks, die geen namen wil noemen.

Hendriks laat zich wel ontvallen dat de nood hoog is bij Roda JC, de huidige nummer twee van de Jupiler League. "Als Roda niet op korte termijn terugkeert in de Eredivisie, is het afgelopen. Ik slaap er niet van", geeft Hendriks toe.