Atlético dankt Griezmann tegen laagvlieger, nieuwkomer Torres kijkt toe
Van Milan teruggekeerde spits nog niet speelgerechtigd

Atlético dankt Griezmann tegen laagvlieger, nieuwkomer Torres kijkt toe

03-01-2015 17:52

Atlético Madrid is het nieuwe kalenderjaar zonder flater begonnen. Onder toeziend oog van Fernando Torres won de regerend landskampioen in eigen huis met 3-1 van laagvlieger Levante.

Torres werd eind december overgenomen van het Italiaanse AC Milan, maar mag pas op 7 januari tegen Real Madrid (Copa del Rey) zijn rentree maken namens de Madrileense ploeg. Zodoende zat de spits zaterdag op de tribune. Een andere aanvaller, Antoine Griezmann, wist de show te stelen door twee keer te scoren.

Griezmann kopte Atlético na achttien minuten op voorsprong en verdubbelde deze marge vlak voor de pauze, opnieuw met het hoofd. Mario Mandzukic raakte in eerste instantie nog de paal. Invaller Nabir El Zhar bracht de bezoekers nog wel terug in de wedstrijd, maar Diego Godin gooide deze in de slotfase alsnog op slot middels de 3-1.

Atlético komt dankzij deze overwinning op gelijke hoogte met FC Barcelona, dat als nummer twee een wedstrijd minder speelde. Real Madrid heeft één punt meer en komt eveneens nog in actie.