Feyenoord laat talentvolle A-junioren opdraven bij geringe zege op Emmen
Rotterdammers kunnen nog niet overtuigen

04-01-2015 16:31

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd van 2015 afgesloten met een overwinning. In De Kuip werd de vriendschappelijke confrontatie met eerstedivisionist FC Emmen slechts een geringe prooi voor de Rotterdammers: 2-1.

Emmen bleef aanvankelijk aardig overeind, maar moest na 25 minuten alsnog capituleren. Een knappe voorzet van Jens Toornstra werd met enig fortuin afgerond door Jean-Paul Boëtius. Niet veel later verdubbelde de Feyenoord de voorsprong in de persoon van Colin Kazim-Richards, die een terechte strafschop koelbloedig benutte: 2-0.

Diezelfde Kazim-Richards had meer doelpunten kunnen maken, maar vond zowel doelman Marko Meerits als de onderkant van de lat op zijn pad. In de rust werd de spits vervangen door Michel te Vrede. Alleen Anass Achahbar keerde ten opzichte van de eerste helft nog terug in het tweede bedrijf, al kwam Bilal Basacikoglu hem na een uur spelen alsnog aflossen.

Feyenoord, dat maandag op trainingskamp gaat naar Dubai, vergat met A-junioren Jari Schuurman en Bart Nieuwkoop in de gelederen vaker te scoren. Daardoor wist Emmen de marge te beperken tot één doelpunt. Niklas Tarvajärvi bepaalde de eindstand op 2-1.

Feyenoord stond tijdens het duel stil bij Coen Moulijn, die precies vier jaar geleden overleed. In de elfde minuut klonk een massaal applaus voor de legendarische nummer elf. Voor de wedstrijd legde zijn vrouw met de directie van Feyenoord een krans bij het standbeeld van Moulijn.