Galatasaray geeft rivaal gevoelige tik; gewisselde Sneijder in oog geprikt
0-2 voor bezoekers

04-01-2015 19:58

Galatasaray heeft de stadsderby tegen Besiktas zondag in zijn voordeel beslist. In een heetgebakerde topper werd het 0-2 voor de bezoekers, waar Wesley Sneijder in de basis begon.

Galatasaray was de betere ploeg in het Atatürk Stadion. In de tweede helft werd het overwicht vertaald in de score. Felipe Melo zette de bezoekers vlak na rust op voorsprong. Burak Yilmaz besliste in de slotminuut het topduel.

Door de zege nestelt Galatasaray zich in punten naast Besiktas. Beide ploegen hebben 35 punten na zestien wedstrijden. Koploper Fenerbahçe, dat zaterdag dankzij een scorende Dirk Kuyt al met 2-0 won van Istanbul Basaksehir, heeft één punt meer.

De door Juventus begeerde Sneijder startte in de basis en werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Besiktas speelde toen al bijna twintig minuten met tien man na een rode kaart voor Veli Kavlak. De middenvelder van Besiktas prikte de Nederlander in zijn oog.