Feyenoord-legioen 'vloekt' in de kerk met spandoek voor toptalent: Schitterend
"Dat spandoek bezorgde me kippenvel"

Feyenoord-legioen 'vloekt' in de kerk met spandoek voor toptalent: "Schitterend"

04-01-2015 20:33
2

Jari Schuurman maakte zondag zijn officieuze debuut in het eerste elftal van Feyenoord. In Rotterdam wordt veel verwacht van het zeventienjarige talent, getuige het spandoek in De Kuip.

Een groep supporters zag het officieuze debuut van Schuurman al aankomen. In de hoek van het stadion hing een spandoek met de tekst 'welkom Jari', had ook het talent gezien. "Dat spandoek bezorgde me kippenvel", aldus de A1-speler op de clubsite. "Ik ben goed opgevangen door de groep, daarom viel het met de zenuwen wel mee. Uiteindelijk ging het best lekker."

Met Schuurman als aanvallende middenvelder won Feyenoord met 2-1 van Emmen. "Echt schitterend", glunderde hij. Fred Rutten gunde ook Bart Nieuwkoop zijn eerste minuten in De Kuip. Hij kwam in de laatste tien minuten binnen de lijnen. "Ondanks dat het maar kort was, heb ik genoten van mijn debuut. Ik merkte gelijk dat het allemaal veel sneller gaat dan in de jeugd. Dit is voor mij een droom die uitkomt."

De twee gaan net als ploeggenoot en doelman Kamil Miazek mee op trainingskamp in Dubai. Dat kregen de jeugdspeler na afloop van het oefenduel te horen.