'Beste aankoop van Engeland' onderstreept status met glansrol in replay finale
Herhaling van finale eindigt in 2-0

'Beste aankoop van Engeland' onderstreept status met glansrol in replay finale

04-01-2015 20:39

Arsenal heeft zondag de pijnlijke nederlaag in de competitie tegen Southampton op nieuwjaarsdag (2-0) van zich afgeschud. De Londenaren versloegen op eigen veld Hull City in de derde ronde van de FA Cup met 2-0.

Arsenal speelde tegen Southampton erg slordig en maakte veel te veel fouten. Dat was tegen Hull zondag een heel ander verhaal. De Londenaren waren de bovenliggende partij en kwamen met name via Alexis Sánchez vaak gevaarlijk voor het doel van keeper Steve Harper. Het was echter centrale verdediger Mertesacker die de ban brak. Hij kopte na twintig minuten raak uit een hoekschop.

Sánchez verdubbelde vlak voor tijd de marge. De Chileen, in Engeland gezien als beste aankoop van het seizoen, schoot hard raak. Theo Walcott was toen net gewisseld. De Engelsman, lang geplaagd door blessures, stond voor het eerst sinds 4 januari 2014 weer in de basis bij Arsenal. Precies een jaar geleden scheurde hij de voorste kruisband in zijn linkerknie.

Het duel in Londen was een herhaling van de finale van de FA Cup van vorig seizoen. Toen won Arsenal na verlenging met 3-2.