In het kort: PSG door in Coupe, Ajax bevestigt transfer, Van Gaal loot 'kleintje'

In het kort: PSG door in Coupe, Ajax bevestigt transfer, Van Gaal loot 'kleintje'

05-01-2015 23:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG klopt Montpellier in beker
Paris Saint-Germain heeft maandag de laatste 32 bereikt van het Franse bekertoernooi, de Coupe de France. De landskampioen won maandag door doelpunten van Clément Chantôme, Zlatan Ibrahimovic en Lucas Moura met 3-0 van Montpellier. Gregory van der Wiel zat de hele wedstrijd op de bank bij de bezoekers uit Parijs. 'PSG' speelt in de volgende ronde tegen Girondins Bordeaux.



Denswil definitief naar Club Brugge
Ajax heeft de transfer van Stefano Denswil naar Club Brugge bevestigd. De verdediger stond in Amsterdam nog tot medio 2015 onder contract, maar had onder trainer Frank de Boer geen uitzicht op speeltijd. Bij Club Brugge komt de 21-jarige Denswil onder meer te spelen met oud-Feyenoorder Ruud Vormer.

Benfica-stadion aan Eusébio-straat

Benfica voetbalt voortaan aan de straat die de naam draagt van Eusébio. Exact een jaar na het overlijden van de Portugese voetballegende is de weg langs het Estádio da Luz omgedoopt in de Avenida Eusébio da Silva Ferreira. In het bijzijn van de familie van de voormalige topvoetballer werd het nieuwe straatnaambord onthuld.

Eusébio overleed op 5 januari 2014, op 71-jarige leeftijd, na een hartaanval. Het leidde tot drie dagen van nationale rouw in Portugal. Eusébio lag opgebaard in het stadion van Benfica, de club waarmee hij in de jaren zestig en zeventig grote successen vierde. De Portugese topclub speelde het hele jaar met rouwbanden om de 'Zwarte Parel' te herdenken. Bij Benfica staat de Nederlandse aanvaller Ola John onder contract.

'Kleintje' in FA Cup voor Van Gaal
Louis van Gaal heeft het met Manchester United op papier getroffen bij de loting voor de vierde ronde van de FA Cup. De 'Mancunians' werden maandag gekoppeld aan Cambridge United, een club uit de League Two, het vierde niveau in Engeland. De ploeg van Van Gaal rekende zondag in het Engelse bekertoernooi af met Yeovil Town, dat op het derde niveau speelt (2-0).

Titelverdediger Arsenal neemt het op tegen Brighton & Hove Albion. Manchester City, de kampioen van Engeland, treft Middlesbrough in de vierde ronde van de FA Cup. Ronald Koeman moet met Southampton op herhaling in de derde ronde na de 1-1 zondag tegen Ipswich Town. Als de 'Saints' volgende week in de return wel toeslaan, spelen ze eind januari tegen Crystal Palace. Chelsea werd gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen Milwall en Bradford City.

Overzicht loting vierde ronde FA Cup:
Southampton of Ipswich - Crystal Palace
Cambridge United - Manchester United
Blackburn Rovers - Swansea City
Chelsea - Millwall of Bradford City
Derby County - Scunthorpe of Chesterfield
Preston North End - Sheffield United
Birmingham City - West Bromwich Albion
Aston Villa - AFC Bournemouth
Cardiff City - Reading
AFC Wimbledon of Liverpool - Bolton
Burnley of Tottenham - Leicester City
Brighton - Arsenal
Rochdale - Stoke City
Sunderland - Fulham of Wolves
Doncaster of Bristol City - Everton of West Ham
Manchester City - Middlesbrough

Claudemir naar Brugge
Club Brugge versterkte zich maandag ook met de Braziliaanse middenvelder Claudemir, die tussen 2008 en 2010 voor Vitesse voetbalde. De 26-jarige Claudemir kwam de afgelopen jaren uit voor FC Kopenhagen, waarmee hij twee keer kampioen van Denemarken werd en in de Champions League speelde. Als de Braziliaan de medische keuring doorstaat, verbindt hij zich voor 2,5 jaar aan Club Brugge. Claudemir vervangt zijn vertrokken landgenoot Fernando Menegazzo in de selectie van Preud'homme.

'Moedige' Maria naar RKC
De transfervrije Gianluca Maria (22) gaat aan de slag bij RKC Waalwijk. De aanvaller, in het verleden speler van PSV en MVV Maastricht, zat sinds november van het afgelopen jaar zonder contract. "Gianluca heeft een moedige keuze gemaakt door zijn contract bij MVV Maastricht te laten ontbinden en voor het avontuur en de kans bij RKC Waalwijk te kiezen. Spelers met deze passie voor het spel en de bereidheid om in zichzelf te investeren passen perfect bij het nieuwe RKC Waalwijk", zegt RKC-directeur Remco Oversier op de RKC-website over Maria.

Messi stelt fans teleur
Lionel Messi is een twijfelgeval voor het bekerduel met Elche. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona ontbrak maandag op het trainingsveld, tot grote teleurstelling van de elfduizend aanwezige fans. Zij maakten van de open training gebruik om hun helden van dicht bij te bekijken. Messi kampt volgens de officiële lezing van de club met voedselvergiftiging. Onduidelijk is of hij op tijd fit is voor het duel met Elche.

Dubbelslag voor Napoli
De Italiaanse club Napoli heeft zich maandag versterkt met twee internationals. De Italiaanse spits Manolo Gabbiadini komt voor naar verluidt zo'n dertien miljoen euro over van Sampdoria, de Kroatische verdediger Ivan Strinic verhuist transfervrij van Dnjepr Dnjepropetrovsk naar Napels. Gabbiadini (23) en Strinic (27) worden bij Napoli ploeggenoot van Jonathan de Guzman.

De ploeg van trainer Rafael Benitez staat na zestien wedstrijden op de vierde plaats in de Serie A, twaalf punten achter koploper Juventus. Gabbiadini maakte dit seizoen al zeven doelpunten in de Italiaanse competitie. Mede door de productiviteit van de tweevoudig Italiaans international draait Sampdoria bovenin de ranglijst mee. De spits moet bij Napoli gaan concurreren met onder anderen Gonzalo Higuain.

Agüero terug op het veld
Manchester City-aanvaller Sergio Agüero herstelt voorspoedig van een knieblessure. De Argentijnse topschutter laat maandag weten dat hij inmiddels alweer op het veld heeft gestaan. 'Ik keer op het juiste moment terug', schreef de Argentijn op Twitter. De 26-jarige Agüero staat sinds half december langs de kant. Hij scoorde dit seizoen al negentien treffers namens City. Naar verwachting is hij op 18 januari weer inzetbaar. Dan komt Arsenal op bezoek in Manchester.

Profs kiezen massaal voor Robben
Manuel Neuer en Arjen Robben zijn door de voetbalprofs van de Duitse Bundesliga uitgeroepen tot beste spelers van de heenronde. Uit een rondvraag van het magazine Kicker onder de 240 profs stemde 56,3 procent van de spelers op Neuer als beste doelman, Robben kreeg 46,7 procent van de stemmen op de vraag wie de beste veldspeler van de eerste seizoenshelft was. Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg) volgt met 12,5 procent op gepaste afstand van de Oranje-international.

Blamage voor Marseille
Olympique Marseille heeft een flater geslagen. De koploper van de Ligue 1 ging in het Franse bekertoernooi onderuit tegen vierdedivisionist Grenoble. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, na verlenging stond er een 3-3 stand op het bord. Grenoble nam vervolgens de strafschoppen beter: 5-4. Saint-Etienne kwam goed weg in het bekertoernooi. Pas in de verlenging wist de club van Ricky van Wolfswinkel zich te ontdoen van Nancy (0-1), een club die uitkomt op het tweede niveau van Frankrijk. 

Maletic naar Hasselbaink
Achilles'29 raakt Stefan Maletic kwijt. De verdediger verruilt de Nederlandse Jupiler League voor de League Two in Engeland. Hij gaat aan de slag bij Burton Albion, de club van trainer Jerrel Hasselbaink. Dat meldt De Gelderlander. De club bereikten afgelopen weekend een akkoord over de transfer van de verdediger, die onlangs op proef was in Engeland.

Cerci tekent in Milaan
AC Milan heeft zich officieel versterkt met Alessio Cerci. De Italiaanse aanvaller wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Atlético Madrid. Maandag zette hij zijn handtekening onder zijn contract in Milaan. De voormalig aanvaller van Torino trainde afgelopen weekend al mee met zijn nieuwe club. AC Milan liet op zijn beurt Fernando Torres terugkeren naar Atlético Madrid.