Hoge verwachtingen van Ajax-aanwinst: 'Denk dat hij snel in het eerste kan komen'
"Zijn schot is goed, hij is snel, maakt veel goals en is een verstandige jongen"

Hoge verwachtingen van Ajax-aanwinst: 'Denk dat hij snel in het eerste kan komen'

06-01-2015 11:33
6

Ajax maakte maandag de komst van Kasper Dolberg bekend. De jonge Deense spits maakt komende zomer de overstap naar Amsterdam. Hij wordt door Ajax overgenomen van Silkeborg IF. Inmiddels struikelen de kenners over de lofuitingen voor de zeventienjarige Deen.

Ajax kwam Dolberg op het spoor via 'meesterscout' John Steen Olsen. In gesprek met Ajaxshowtime.com doet hij zijn verhaal. "Dolberg is eigenlijk een buitenspeler, maar hij kan ook als spits of nummer tien uit de voeten", zegt Steen Olsen tegenover de website. "Daarbij is het gunstig dat Dolberg tweebenig is. Zijn schot is goed, hij is snel, maakt veel goals en is een verstandige jongen."

"Dolberg heeft dus veel kwaliteiten. Ik denk daarom dat hij snel in het eerste van Ajax terecht kan komen, anders had ik hem niet aangeraden. Hoe dat uiteindelijk gaat lopen, is natuurlijk aan Frank de Boer als hoofdtrainer", aldus Steen Olsen. Eerder liet directeur voetbalzaken Marc Overmars al weten dat Steen Olsen Ajax de 'gouden tip' had gegeven. De club besloot het 'dringende advies' van de scout op te volgen.