De Tien: de beste topschutters van kalenderjaar 2014

De Tien: de beste topschutters van kalenderjaar 2014

07-01-2015 10:10

Hier in Nederland hebben wij Mark Uth en Michiel Kramer, maar ook internationaal waren het afgelopen jaar de nodige doelpuntenmachines te bewonderen. Vandaag een overzicht van tien spelers die in 2014 in de eigen competitie het vaakst het net wisten te vinden.

Carlos Tevez (18 doelpunten)
Carlos Tevez (30) wist in het kalenderjaar 2014 achttien keer het net te vinden voor Juventus en stond daarmee vorig seizoen mede aan de basis voor het kampioenschap van de Italiaanse club. Dit aantal doelpunten werd overigens ook gëevenaard door onder andere Sergio Aguero, Alexander Meier en Luca Toni.

Charlie Austin (19 doelpunten)
Wellicht niet een naam die je direct in dit rijtje zou verwachten, maar Charlie Austin (25) maakte namens Queens Park Rangers in 2014 toch mooi negentien doelpunten. Een geweldige prestatie!

Zlatan Ibrahimovic (19 doelpunten)
Evenals Austin wist ook Zlatan Ibrahimovic (33) in 2014 negentien doelpunten achter zijn naam te zetten. De doelpunten van Ibrahimovic hebben er mede toe geleid dat Paris-Saint Germain vorig seizoen de titel wist te pakken.

Diego Costa (19 doelpunten)
Het doelpuntenratio van Diego Costa (26) is wellicht wel een van de meest indrukwekkende prestaties in dit rijtje. Overgekomen van Atlético Madrid, paste de geboren Braziliaan zich moeiteloos aan aan het niveau van de Premier League. Costa maakte in 2014 namens Chelsea twaalf doelpunten en schoot in datzelfde jaar al zeven keer raak voor Atlético Madrid.

Wilfried Bony (20 doelpunten)
Met zijn doelpunt tegen Tottenham Hotspur wist Wilfried Bony (26), die wij mede nog kennen uit zijn tijd bij Vitesse, het jaar af te sluiten met maar liefst twintig doelpunten voor Swansea City. Tussen januari en mei van het afgelopen jaar schoot de Ivoriaan uit zijn slof door twaalf keer te scoren.

André-Pierre Gignac (20 doelpunten)
Met twintig doelpunten achter zijn naam staat André-Pierre Gignac (29) op hetzelfde aantal als Bony. Dankzij de twaalf doelpunten van Gignac dit seizoen, bezet Olympique Marseille momenteel de eerste plaats in de Ligue 1.

Antonio Di Natale (21 doelpunten)
Antonio Di Natale mag dan al 37 jaar oud zijn, de Italiaan wist in 2014 gewoon mooi 21 doelpunten te maken namens Udinese. Di Natale speelt inmiddels al tien jaar voor de Italiaanse club. De doelpunten van de spits hebben een vrij matig Udinese in 2014 nog aardig op de rails gehouden in de Serie A.   

Alexandre Lacazette (23 doelpunten)
Alexandre Lacazette (23) was in 2014 een speler die vrij laat op gang kwam. Tussen januari en mei van vorig seizoen wist de spits maar zes keer het doel te vinden in de Ligue 1. Het was pas aan het begin van dit seizoen dat Lacazette echt tot bloei kwam en zeventien keer de doelman wist te verschalken. Al met al was het dus toch een topjaar voor de jonge Fransman.

Lionel Messi (35 doelpunten)
Lionel Messi (27) is een naam die niet kan ontbreken. In 2014 wist de Argentijn en sterspeler van FC Barcelona 35 keer het net te vinden. Met deze prestatie staat Messi dan ook op plek nummer twee in de lijst van absolute topscorers in de eigen competitie.

Cristiano Ronaldo (38 doelpunten)
Waarschijnlijk ook geen verrassing, maar Cristiano Ronaldo (29) was, met 38 doelpunten, in het kalenderjaar 2014 de absolute topscorer in het betaald voetbal. De doelpunten van Ronaldo brachten Real Madrid vorig seizoen mede tot een derde plek in de Primera División en hebben ervoor gezorgd dat de Madrilenen dit seizoen op de eerste plaats staan.