'Ajax is bereid 6 tot 8 miljoen voor een speler uit te geven, dat is het maximum'
Ajax-coach stoort zich niet aan terughoudend handelen van club op transfermarkt

'Ajax is bereid 6 tot 8 miljoen voor een speler uit te geven, dat is het maximum'

06-01-2015 16:25
15

Ajax-trainer Frank de Boer staat volledig achter het beleid dat de Amsterdamse club voert. De coach stelt in gesprek met ABA Today begrip te hebben voor de koers van Ajax, hij stoort zich niet aan het feit dat de club niet met de geldbuidel smijt.

Een manier om de volgende ronde van de Champions League te behalen, een grote sportieve wens van De Boer, is door kwaliteit en ervaring aan te trekken. Maar, weet De Boer: kopen is niet altijd de oplossing. "Ik sta achter het beleid en de visie", wordt De Boer door Ajax Life geciteerd in de uitgave van Ajax Business Associates.

"Ajax is bereid 6 tot 8 miljoen euro voor een speler uit te geven, maar dat is het maximum", gaat De Boer verder. Sinds de nieuwe koers van kracht is, was het maximale bedrag dat Ajax aan een speler spendeerde vier miljoen euro. De club houdt niet bewust zijn hand op de knip, maar ondervindt in zijn zoektocht naar versterkingen met ervaring in de benen dat het niet altijd makkelijk is om de juiste speler te vinden.

"Die moet echt op je pad komen. Iemand van 28 is op de top van zijn kunnen en gaat vanwege de salarissen en competitie niet naar Ajax, want we zoeken wel top, echt tóp. En iemand die geen top is en een jong talent in de weg zit, hoeven we gewoon niet. Dan kies ik voor het talent", zei De Boer eerder in gesprek met De Telegraaf over die zoektocht.