Vitesse maakt geen geheim van grote wens: 'Bosz is de ideale trainer voor Vitesse'
Verlenging van Bosz in Arnhem lijkt een formaliteit

Vitesse maakt geen geheim van grote wens: 'Bosz is de ideale trainer voor Vitesse'

07-01-2015 12:42
2

Peter Bosz blijft volgens Omroep Gelderland ook de komende seizoenen actief als trainer van Vitesse. De coach is in Arnhem in het bezit van een aflopend contract, maar staat er uitstekend op bij de clubleiding.

De 51-jarige Bosz kan volgens de omroep een nieuw voorstel verwachten. "Bosz is de ideale trainer voor de manier waarop Vitesse wil voetballen", zegt technisch directeur Mo Allach in gesprek met het medium. "Initiatief nemen en dominant zijn. Wij willen continuïteit en ik heb het gevoel dat we nu richting de afrondende fase gaan."

Een akkoord bereiken met Bosz heeft prioriteit voor Vitesse, pas wanneer er duidelijkheid is rond de trainer gaat de club zich richten op het verlengen van contracten van spelers en het aantrekken van eventuele nieuwe krachten. "De trainer is de belangrijkste positie van een voetbalbedrijf", aldus Allach. Onder Bosz is het spel van Vitesse dit seizoen dik in orde, de punten volgden pas later in het voetbaljaar. De club staat inmiddels op plek tien in de Eredivisie.