'Engelse club legt verkrachter vast en haalt zich woede van voetbalfans op de hals'
Spits kan ruim drieduizend euro in de week gaan verdienen

'Engelse club legt verkrachter vast en haalt zich woede van voetbalfans op de hals'

07-01-2015 12:49
7

Oldham Athletic dreigt zich de woede van zijn eigen fans op de hals te halen. De club wil namelijk Ched Evans aantrekken. De aanvaller werd in 2012 veroordeeld voor verkrachting en moest 2,5 jaar de cel in. Toch kan hij bij de club uit de League One een contract voor 2,5 jaar tekenen, meldt The Daily Mail.

De supporters van Oldham zijn faliekant tegen de komst van de beruchte spits. Toen het gerucht de kop op stak werd een petitie gestart tegen zijn komst, deze werd al snel meer dan 24.000 keer ondertekend. Ter vergelijking: dit is bijna twee keer de capactiteit van het stadion van de club. Ook twee sponsors van de club dreigden hun handen van de club af te trekken indien Evans wordt aangetrokken.

Toch lijkt het er nu op dat Oldham de transfer besluit door te zetten. De 26-jarige Evans heeft al een aanbieding gekregen waarmee hij zo'n 3100 euro in de week kan gaan verdienen. Eerder besloot Sheffield United, de oude werkgever van Evans, af te zien van het aantrekken van de aanvaller. Evans - sinds oktober 2014 weer op vrije voeten - stond onder contract bij The Blades toen hij in april 2012 tot vijf jaar cel veroordeeld werd.