'Van Gaal blijft in de markt voor Vlaar en wil Villa afpoeieren met matig aanbod'
United heeft naar verluidt een bod van slechts enkele miljoenen uitgebracht op Vlaar

'Van Gaal blijft in de markt voor Vlaar en wil Villa afpoeieren met matig aanbod'

07-01-2015 13:00

De Engelse tabloids blijven Ron Vlaar in verband brengen met Manchester United. De centrumverdediger van Aston Villa heeft een aflopend contract, waardoor Villa deze winter nog geld voor hem kan vangen. Een transfer zou daarom een logische optie zijn.

Volgens The Daily Star wil United-manager Louis van Gaal graag herenigd worden met de 29-jarige Vlaar. Daarom zal de clubleiding van de Mancunians een bod van circa twee miljoen euro uitbrengen op Ron Beton, die nog een half jaar onder contract staat bij Villa. Deze aanbieding is volgens de Engelse boulevardkrant een manier om Villa te testen, daar de club uit Birmingham liet eerder weten het geen probleem te vinden als Vlaar aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekt.

The Villans betaalden ruim vijf miljoen euro voor Vlaar, toen zij hem drie jaar geleden overnamen van Feyenoord. De Oranje-international heeft zich sindsdien opgewerkt tot steunpilaar van Villa, waar hij aanvoerder is. In de zomer speelde de verdediger een voortreffelijk WK met het Nederlands elftal. En Van Gaal kent hem natuurlijk als geen ander.

De oefenmeester hoopt naar verluidt snel defensieve versterkingen vast te leggen, daar Rafael, Luke Shaw, Ashley Young en Antonio Valencia niet helemaal fit zijn. Daarbij komen de blessuresproblemen van Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans en Marcos Rojo. Het enige probleem: ook Vlaar kampt momenteel met een blessure aan zijn knie.