Medische staf heeft zeer slecht nieuws voor begeerde Vlaar
Verdediger weken uitgeschakeld met 'WK-blessure'

Medische staf heeft zeer slecht nieuws voor begeerde Vlaar

08-01-2015 15:30
1

Ron Vlaar moet voorlopig toekijken bij Aston Villa. De 29-jarige captain van de Premier League-club liep op Nieuwjaarsdag een knieblessure op en die zet hem vier tot zes weken buitenspel.

Dat meldt Aston Villa donderdag, een week nadat Vlaar de blessure opliep, via de officiële kanalen. Vlaar viel in het 0-0 gelijkspel tegen Crystal Palace al vroeg uit. Hij leek door zijn knie te gaan. De vrees dat het een serieuze blessure zou zijn, blijkt terecht. De Oranje-international moet zich daardoor voorlopig richten op revalideren.

De blessure komt voor de oud-Feyenoorder op een zeer ongelukkig moment. Volgens Engelse media was hij namelijk een belangrijke kandidaat om deze maand de verdediging van Manchester United te versterken. De Mancunians zullen echter de voorkeur geven aan een speler die er meteen staat. Een transfer lijkt daardoor ver weg voor Ron Beton.

De blessure lijkt op de kwetsuur die hij tijdens het WK in Brazilië opliep. Vlaar speelde het toernooi gewoon uit, maar kwam niet schadevrij thuis. Door het blessureleed van dit seizoen speelde hij pas elf competitiewedstrijden.