Trotse Schotten nemen 'powerfully-built forward' over van FC Groningen
FC Groningen-aanvaller mag zich bewijzen op Schotse tweede plan

Trotse Schotten nemen 'powerfully-built forward' over van FC Groningen

08-01-2015 17:03
2

Genero Zeefuik gaat aan de slag bij Heart of Midlothian. De Schotse club uit de First Division neemt de spits op huurbasis over van FC Groningen, waar hij niet in aanmerking komt voor een basisplaats.

De voormalig jeugdinternational van Nederland, op de Schotse website omschreven als een 'powerfully-built forward', wordt hoog opgegeven door Hearts. Zo wordt Zeefuik als 'een speler met een indrukwekkende achtergrond, als voormalig onderdeel van de gerenommeerde jeugdopleiding van Ajax' omgeschreven. De oud-speler van PSV kwam 47 keer in actie namens FC Groningen, dat hem in 2012 wegplukte uit Eindhoven.

Trainer Robbie Neilson kan zaterdag al een beroep doen op de stevige aanvaller. Hearts neemt het dan op tegen Dumbarton. De club uit Edinburgh gaat ruim aan kop op het tweede niveau van Schotland. Hearts behaalde uit negentien wedstrijd 51 punten, dat zijn er 13 meer dan naaste achtervolger Glasgow Rangers. Zeefuik leek afgelopen jaar nog de overstap naar Willem II te maken, maar zag die transfer in het water vallen.