Stadion De Kuip van Feyenoord, dat ruim een half miljoen euro ontvangt

Feyenoord, Ajax en PSV hebben tonnen tegoed voor afstaan van spelers
Feyenoord krijgt hoogste bedrag van Nederlandse clubs: ruim een half miljoen

Feyenoord, Ajax en PSV hebben tonnen tegoed voor afstaan van spelers

08-01-2015 23:13
3

Feyenoord was afgelopen zomer hofleverancier van het Nederlands elftal. Liefst vijf spelers van de Rotterdammers werden opgenomen in de selectie van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal. Het levert Feyenoord een mooie bonus op.

In totaal is er zestig miljoen euro te verdelen door de clubs, dat is 26 miljoen euro meer dan in 2010. Voetbal International rekende uit dat Feyenoord van de Nederlandse clubs het grootste bedrag ontvangt; namelijk ruim een half miljoen euro.

Ajax en PSV kunnen ook nog tonnen verwachten voor de spelers die zij afstonden. Beide clubs kunnen volgens het blad bijna vier ton bijschrijven op de rekening. ADO Den Haag krijgt van de twaalf Nederlandse clubs die internationals afvaardigden de kleinste vergoeding: 27 duizend euro. De hoogste vergoeding in het algemeen is voor Bayern München, dat bijna anderhalf miljoen euro tegemoet kan zien.

De WK-bijdrage is ruim tweeduizend euro per dag per speler. Die vergoeding per speler wordt verdeeld onder de clubs waar hij in de laatste twee seizoenen voor de aanvang van het WK onder contract stond.