Nederlander imponeert bij debuut: In Schotland kennen ze me nu wel, ja
Spits scoort, mist strafschop en levert assists

Nederlander imponeert bij debuut: "In Schotland kennen ze me nu wel, ja"

10-01-2015 21:15
1

Género Zeefuik heeft zijn debuutwedstrijd voor Heart of Midlothian een onvergetelijk tintje meegegeven. Niet alleen werd Dumbarton met 5-1 verslagen door zijn nieuwe werkgever, maar bovenal scoorde hij tweemaal en leverde hij een assist. Tevens werd een strafschop gemist.

"Ik heb helaas een penalty gemist, maar dit was een geweldig debuut", jubelde Zeefuik na zijn eerste optreden voor de Schotse ploeg tegenover de NOS. "In Schotland kennen ze me nu wel, ja. Al spreken ze mijn naam uit als See-fwiek. Mijn teamgenoten en de coach waren er ook erg blij mee. En ik kreeg een bericht van Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen: Gefeliciteerd en ga zo door."

Zeefuik had weinig tijd nodig om het avontuur bij Hearts te bekrachtigen. "Mijn situatie bij FC Groningen was uitzichtloos. Ik kwam daar kwam niet meer aan de bak. Hearts zocht een sterke spits en wilde mij huren. Eigenlijk wist ik niet veel van die club. Toen heb ik op Google gekeken en bleek het wel iets om naartoe te gaan."

Hearts speelt op het tweede niveau van Schotland, maar is met dertien punten voorsprong op nummer twee Rangers FC nu al bijna zeker van promotie. Zeefuik: "Als we volgende week van Rangers winnen, dan mogen we het kampioenschap niet meer weggeven. Dus ik richt me nu alweer op die belangrijke wedstrijd."