PSV herpakt zich knap tegen Tsjechen en legt beslag op eerste prijs van 2015
PSV wint met 2-5 van Sparta Praag

11-01-2015 18:53
13

PSV heeft zondag de eerste prijs gepakt in 2015. De ploeg van Phillip Cocu won met 2-5 van Sparta Praag en schreef daarmee de dertigste editie van de Torneo Internacional de Maspalomas op zijn naam.

De Eindhovenaren kamen in de eerste helft op een 0-2 achterstand. Borek Dockal en David Lafata scoorde in een tijdsbestek van twee minuten zowel de 0-1 als 0-2 voor de Tsjechen. Adam Maher deed op slag van rust wat terug door de 1-2 aan te tekenen.

In de tweede helft was PSV veel te productief voor Sparta Praag. Memphis Depay zette twintig minuten na rust de 2-2 op het scorebord, waarna ook nog twee doelpunten van Luuk de Jong volgden. Hij schroefde de score op naar 2-4.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde Georginio Wijnaldum de eindstand op 2-5. Door die zege legde PSV beslag op de trofee van het vriendschappelijke toernooi in Maspalomas, waar ook Celtic aan deelnam. Het is de eerste prijs voor titelfavoriet PSV in 2015.