Vertrokken Feyenoorder: Het klinkt cliché, maar daar krijg je echt vleugels van
Schaken verheugd met transfer naar Azerbeidzjan

Vertrokken Feyenoorder: "Het klinkt cliché, maar daar krijg je echt vleugels van"

12-01-2015 07:51

Ruben Schaken is in zijn nopjes met de overgang naar de competitie in Azerbeidzjan. De vleugelaanvaller ondergaat deze week een medische keuring bij Inter Bakoe en zal vervolgens een contract voor anderhalf jaar ondertekenen.

Schaken had ook de mogelijkheid om voor Heerenveen te kiezen, maar wilde het liefst naar het buitenland. "Een geweldige stap, ik wilde dolgraag nog eenmaal een avontuur in het buitenland. Bakoe is een geweldige, supermoderne stad, de mensen zeggen zelfs vergelijkbaar met Dubai. Mijn vrouw en drie kinderen komen pas vanaf de zomer. Ik wil als de competitie op 1 februari hervat er meteen staan, laten zien dat ik de juiste aankoop ben", vertelt Schaken aan het Algemeen Dagblad.

Nederlander Roland Vroomans is technisch directeur bij Inter Bakoe en haalde Schaken naar de club. "Stanley Brard, voormalig hoofd opleidingen, werkt er ook, maar dan bij een andere club. Ik heb er enorm veel zin in. Natuurlijk voelt het vreemd om Feyenoord halverwege het seizoen te verlaten. In Rotterdam heb ik een geweldige periode gehad en door mijn prestaties zelfs Oranje gehaald. De laatste maanden kwam ik veel minder aan bod en dus is dit een geweldige oplossing, voor alle partijen."

"Natuurlijk ga ik de Kuip missen. De supporters hebben mij altijd gesteund, dat voelde geweldig. Het klinkt cliché, maar daar krijg je dus echt vleugels van. Ik wens Feyenoord en het geweldige Legioen het allerbeste. Ik ben 32 jaar en hoop nog een paar mooie jaren te hebben bij Inter Bakoe. Ik denk niet dat iemand mij deze stap niet gunt."