Ivorianen praten voor hun beurt: Bony en Manchester City ronden miljoenendeal af
Ivoriaan naar City

Ivorianen praten voor hun beurt: Bony en Manchester City ronden miljoenendeal af

14-01-2015 10:17

Een officieel statement van Manchester City en Swansea City laat nog altijd op zich wachten, maar de kans dat Wilfried Bony naar het Etihad Stadium verkast is vrijwel honderd procent. Dat valt op te maken uit een tweet van de Ivoriaanse voetbalbond.

Bony mag zich sinds woensdag officieel speler van Manchester City, zo melden de Ivorianen via hun officiële Twitter-account. De spits is deze week op trainingskamp met zijn land in de aanloop naar de Afrika Cup, die over drie dagen begint, en staat dus in nauw contact met de bond.

Met de bevestiging van de Ivorianen komt er een einde aan de transfersaga rond de ex-spits van Vitesse. Manchester City betaalt volgens onbevestigde bronnen 38 miljoen euro voor Bony. Hij moet bij de nummer twee van de Premier League de concurrentiestrijd aangaan met Sergio Agüero, Edin Dzeko en Stevan Jovetic. Het trio kampt dit seizoen vaak met blessures.

In zijn eerste jaar in Wales maakte Bony zeventien competitiegoals en dit jaar maakte hij er negen. Vitesse kan overigens ook op enkele miljoenen rekenen dankzij een doorverkoopclausule.