Koeman alsnog ronde verder in FA Cup, Vorm ontsnapt met 'Spurs'
Nederlanders maken met teams geen fout

14-01-2015 23:07

Trainer Ronald Koeman heeft woensdagavond met Southampton alsnog de vierde ronde bereikt in het toernooi om de FA Cup. De verrassende nummer drie van de Premier League versloeg Ipswich Town, dat uitkomt op het tweede Engelse profniveau, met 1-0 in een replay.

Shane Long maakte voor de bezoekers het kostbare en winnende doelpunt. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde anderhalve week geleden teleurstellend in een 1-1 gelijkspel. Southampton speelt in de vierde ronde eind deze maand tegen Crystal Palace, dat eveneens in de Premier League actief is.

Vorm ronde verder met 'Spurs'
Tottenham Hotspur schakelde op eigen veld Burnley met 4-2 uit. De Londense club keek na amper acht minuten al tegen een achterstand van 0-2 aan. Doelman Michel Vorm had het nakijken bij de thuisploeg.

Dankzij treffers van Paulinho en Etienne Capoue was de stand bij de rust alweer gelijk (2-2). Na de pauze kwamen Vlad Chiriches en Danny Rose tot scoren namens de Spurs.