'Van der Hoorn-Moisander mooie combinatie, dat was De Boer-Stam ook'
De Boer heeft vertrouwen in nieuwe combinatie centraal achterin

'Van der Hoorn-Moisander mooie combinatie, dat was De Boer-Stam ook'

15-01-2015 13:45
13

Frank de Boer heeft alle vertrouwen in het verdedigingskoppel Niklas Moisander-Mike van der Hoorn. Laatstgenoemde vervangt de komende weken de geblesseerde Joël Veltman.

Omdat Stefano Denswil naar Club Brugge is vertrokken, is de spoeling achterin ineens een stuk dunner. De combinatie Moisander-Van der Hoorn is op het eerste oog van De Boer echter een goede. "Ik heb er alle vertrouwen in. Ze hebben genoeg kwaliteit om het samen op te lossen. Ik denk dat het wel een mooie combinatie is: een echte killer met Van der Hoorn en een technicus met Moisander. Dat was De Boer-Stam vroeger ook", doelt de coach op zijn carrière als prof, toen hij bij Oranje altijd samenspeelde met Jaap Stam.

Wedden

Meer odds

"Hetzelfde geldt voor Joël, dat is ook meer een killer dan een voetballer. Nee, ik denk dat het een mooie combinatie is", aldus De Boer, die ook Nick Viergever nog achter de hand heeft voor het centrum. "Hij kan links, centraal en ook eventueel als controlerende middenvelder spelen. Op dit moment heb ik hem samen met Jaïro Riedewald links achterin nodig omdat Boilesen er nog niet is."

"Als Moisander wegvalt, kan hij goed centraal spelen. Hij speelt het liefst als linker centrale verdediger, ik denk ook dat hij daar het best tot zijn recht komt", besluit De Boer op het wekelijkse perspraatje.