Bij Roda JC vond ik de busreizen al lang, maar achteraf viel dat nog wel mee...
Bonevacie vergelijkt Australische competitie met Championship in Engeland

"Bij Roda JC vond ik de busreizen al lang, maar achteraf viel dat nog wel mee..."

18-01-2015 09:54
4

Roly Bonevacia speelt momenteel om de landstitel in Australië. De middenvelder staat tweede met Wellington Phoenix. Ieder duel dat hij speelt met de club uit Nieuw-Zeeland voelt als een wedstrijd in de Europa League of Champions League.

"Voor iedere wedstrijd is het minimaal drie uur vliegen", vertelt Bonevacia in Voetbal International. "En dan heb je nog geluk als je in Melbourne of Sydney speelt. Ik heb ook Perth-uit meegemaakt. Verschrikkelijk! Negen uur waren we onderweg. Weliswaar businessclass, maar gewoon in een lijnvlucht... Bij Roda JC vond ik de busreizen al lang, maar achteraf viel dat nog wel mee.."

Bonevacia tekende een tweejarig contract bij Wellington Phoenix. "Dat Wellington aan de A-League deelneemt, was voor mij wel een bindende voorwaarde. Want het niveau van de competitie in Nieuw-Zeeland is vrij matig. De Australische teams voetballen heel direct, aanvallend, ver vooruit. Vergelijkbaar met het Championship in Engeland."

Voor Bonevacia is er inmiddels belangstelling vanuit Australië en Azië, er zijn clubs die zich inmiddels officieel gemeld hebben. "Wellington staat tweede. Mocht ik in deze regio van club wisselen, moet het wel een heel goed team zijn. Wellington wil mijn contract openbreken. Maar maximaal twee seizoenen blijf ik hier voetballen. Want het doel blijft om nog een keer in een sterke Europese competitie te voetballen."