Jonge spits past prima bij logica van Van Gaal: Dan maakt het niet uit wie je bent
Manchester United houdt voor de zevende keer dit seizoen de nul

Jonge spits past prima bij logica van Van Gaal: "Dan maakt het niet uit wie je bent"

18-01-2015 12:00

Op bezoek bij Queens Park Rangers hield Manchester United zaterdag voor de zevende keer dit seizoen de nul (0-2). Dat was onder meer te danken aan David de Gea. De Spaanse doelman hield met enkele fraaie reddingen zijn doel opnieuw schoon.

"Hij speelt al het hele seizoen erg goed. We hebben dit seizoen al een hoop clean sheets verzameld, en dat is voor een heel groot deel aan hem te danken", looft manager Louis van Gaal zijn doelman. "Hij verdient een groot compliment", citeert Voetbal International de Nederlandse trainer. "En zo veel complimenten deel ik normaal gesproken niet uit."

Behalve De Gea mocht ook de jonge scorende James Wilson een compliment in zijn zak steken. "Ik ben blij dat die jongen eindelijk heeft gescoord. Hij was er al een paar keer dichtbij, maar nu lukte het hem." Volgens Van Gaal is het niet vreemd dat Wilson al zoveel speeltijd krijgt, terwijl Robin van Persie, Wayne Rooney en Radamel Falcao in de selectie zitten.

"We trainen, observeren en analyseren vervolgens. Wie het op de trainingen goed doet, krijgt een kans. Dan maakt het niet uit wie je bent", aldus Van Gaal, die Van Persie in Londen wegens een lichte blessure moest missen.