Het was een mooie kans, maar die transfer naar Ajax gaat er niet komen
"Het geeft me veel vertrouwen, maar mijn focus ligt hier"

"Het was een mooie kans, maar die transfer naar Ajax gaat er niet komen"

19-01-2015 10:17

Awer Mabil rekent er niet op dat hij er in is geslaagd om een transfer naar Ajax af te dwingen. Het negentienjarige talent was onlangs een week op proef, maar keerde zonder aanbieding terug naar Australië. 

Australische media meldden al dat Ajax heeft besloten Mabil geen contract voor te schotelen en de aanvaller denkt zelf ook dat hij niet voldoende heeft kunnen imponeren. "Het was een mooie ervaring om met die jongens mee te trainen en gebruik te kunnen maken van de trainingsfaciliteiten", zegt hij op de website van zijn club.

"Maar ik denk niet dat die transfer naar Ajax er gaat komen. Ik focus me op Adelaide United", aldus Mabil. "De stage vond plaats tijdens onze break, dus het was een mooie kans om te gaan. Ajax heeft één van de beste opleidingen ter wereld, ik heb er veel geleerd. Het geeft me veel vertrouwen, maar mijn focus ligt hier bij Adelaide."

Trainer Josep Gombau is blij dat hij over Mabil kan blijven beschikken. "Het is mooi dat hij deze ervaring heeft kunnen opdoen. Maar we moeten ook realistisch zijn. Een speler op zijn leeftijd komt er meestal voor een week, een contract is zeldzaam."

"Ik denk dat Mabil een grote toekomst tegemoet gaat. Hij moet gewoon hard blijven werken. Vorige maand werd hij nog uitgeroepen tot beste Australiër tot twintig jaar en dat verdient hij. We zijn blij dat Mabil hier blijft en we gaan er alles aan doen om hem verder te helpen."

Mabil staat te boek als één van de uitblinkers van de Australische A-league. De jeugdinternational van Australië, met Keniaanse roots, scoorde in twaalf wedstrijden drie keer. Anderlecht zou nu ook belangstelling voor hem hebben.