'Mourinho hint op transfer van Nederlander': Fout om daar iets over te zeggen
"Alleen hij zat op de tribune"

'Mourinho hint op transfer van Nederlander': "Fout om daar iets over te zeggen"

19-01-2015 11:31
7

Voor Nathan Aké lijkt de komende tijd niet al te veel speeltijd weggelegd bij Chelsea. Een vertrek is daarom in de maak, met Besiktas als waarschijnlijke bestemming.

Turkse media maken maandag uitgebreid melding van een uitspraak van José Mourinho, die afgelopen weekend liet weten dat hij al zijn spelers nodig heeft. "Alleen Aké zat op de tribune", zei de Portugees na de 5-0 zege op Swansea City.

Volgens de Turken duidt dat er op dat een huurtransfer van de Nederlander aanstaande is. Besiktas-voorzitter Fikret Orman liet immers al weten dat hij met Chelsea in gesprek is over de komst van een speler van de Blues

"Ik was in Engeland en heb met Chelsea gesproken", aldus Orman. "Maar het zou fout zijn om te zeggen over wie de onderhandelingen gingen. De gesprekken zijn nog altijd gaande en de deal zou in gevaar kunnen komen als ik daar iets over zeg."

Chelsea weigert de negentienjarige Aké te verkopen, maar is wel bereid mee te werken aan een huurovereenkomst. De verdediger c.q. middenvelder zat dit seizoen drie keer bij de wedstrijdselectie, maar maakte nog geen minuten in de Premier League. In totaal kwam hij de afgelopen jaren tot 104 minuten.