Ophef na flinke klappen bij Vitesse - PSV: Er bleef op hem geslagen worden
'Wij zullen een en ander aan de orde stellen'

Ophef na flinke klappen bij Vitesse - PSV: "Er bleef op hem geslagen worden"

19-01-2015 11:44
43

Na de Eredivisie-wedstrijd tussen Vitesse en PSV is ophef ontstaan over een vechtpartij op de tribunes van het Gelredome. Een groepje PSV-fans raakte daar slaags met stewards en stille agenten en de beelden van het incident roepen vragen op.

Verschillende media maken maandag melding van de vechtpartij in Arnhem. Supporters van PSV die getuige waren van de ongeregeldheden klagen over het hardhandige optreden van stewards van Vitesse, meldt Omroep Gelderland

PSV-fan Mees van de Moosdijk was één van de supporters die het zag gebeuren. "Er werden flinke klappen uitgedeeld. Het waren vooral de burgeragenten en de stewards die te ver gingen", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Eén van de supporters gaf zich over, maar er bleef op hem geslagen worden. Gelukkig werd de boel uiteindelijk gesust."

Het groepje PSV-fans werd zaterdagavond aangesproken op hun gedrag, nadat ze waren opgevallen toen ze juichten voor de 0-1 van PSV. Het conflict mondde uit in een vechtpartij en omdat de situatie dreigde uit de hand te lopen, werd ook de ME opgeroepen. Tien fans werden opgepakt.

De supportersvereniging van PSV meldt dat de beelden van het incident vragen oproepen. 'Onder andere met betrekking tot het optreden van de stewards van Vitesse', schrijft men. 'Daarnaast hebben wij verschillende signalen ontvangen van supporters die zaterdag in het uitvak aanwezig waren, over het optreden van de betreffende stewards. Wij zullen een en ander aan de orde stellen in ons overleg met de club en de autoriteiten.'