De Tien: snelste Eredivisie-doelpunten van dit seizoen

20-01-2015 10:10
2

Er zijn dit seizoen mooie doelpunten gevallen, maar ook snelle doelpunten. Wat waren tot nu toe de snelste treffers? Vandaag een overzicht van de tien snelste doelpunten uit de Eredivisie 2014/15.

10. Ryan Koolwijk (2 minuten en 50 seconden)
In de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Dordrecht wist Ryan Koolwijk al na een kleine drie minuten de score te openen. Met een gelukkig afstandsschot schoot Koolwijk de bal achter doelman Dennis Telgenkamp.

9. Mark Uth (2 minuten en 12 seconden)
Mark Uth heeft tot nu toe al elf keer het net gevonden, waarbij hij tegen FC Utrecht aantekende voor een van zijn snelste doelpunten dit seizoen.

8. Luc Castaignos (1 minuut en 50 seconden)
FC Twente-spits Luc Castaignos had dit seizoen iets minder dan twee minuten nodig om tot scoren te komen. Na een mooie dieptebal van Hakim Ziyech, schoot Castaignos tegen Excelsior hard raak in de rechterbovenhoek. (te zien na 32 seconden)

7. Tjaronn Chery (1 minuut en 32 seconden)
Het snelle doelpunt van Tjaronn Chery tegen NAC Breda was mede te danken aan klungelig keeperswerk van Jelle ten Rouwelaar. Na anderhalve minuut schoof Chery de bal hard in het doel.

6. Sebastian Steblecki (1 minuut en 26 seconden)
Sebastian Steblecki zal de wedstrijd tegen Ajax niet snel vergeten. Na een slechte bal van Ricardo van Rhijn, en slecht wegwerken door Jasper Cillessen, wist de jonge Pool van SC Cambuur namelijk beheerst raak te schieten.

5. Mathias Gehrt (1 minuut en 11 seconden)
In de thuiswedstrijd tegen Willem II tekende Mathias Gehrt al snel aan voor de openingstreffer. Na een vlot lopende aanval schoof Gehrt de bal geplaatst achter doelman Kostas Lamprou.

4. Arkadiusz Milik (59 seconden)
Arkadiusz Milik liet in de eerste seizoenshelft al zien een neusje voor de goal te hebben. In de Amsterdam Arena schoof de Pool de bal, na nog geen minuut te hebben gespeeld, beheerst achter doelman Dennis Telgenkamp.

3. Daniël de Ridder (54 seconden)
Met een doelpunt na 54 seconden staat Daniël de Ridder momenteel op een derde plaats in deze lijst. Tegen FC Dordrecht stiftte De Ridder de bal mooi achter doelman Filip Kurto.

2. Mark Uth (52 seconden)
Voor de tweede keer in deze lijst is een plek weggelegd voor Mark Uth. De spits van sc Heerenveen wist in de beladen derby tegen SC Cambuur na 52 seconden, via een penalty, het net te vinden. (te zien vanaf 1:03)

1. Mike van Duinen (24 seconden)
Mike van Duinen heeft momenteel het snelste doelpunt van dit seizoen achter zijn naam. Na nog geen halve minuut te hebben gespeeld, opende Van Duinen al de score namens ADO Den Haag tegen SC Cambuur.